Sposób przygotowania:
Surówka z białej rzodkwi z rzodkiewką
Umyć rzodkiew i rzodkiewki. .
Białą rzodkiew obrać.
Utrzeć na tarce jarzynowej ( średnie oczka ) białą rzodkiew .
Lekko odcisnąć sok .
Utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej rzodkiewki ( bez obierania).
Wymieszać.
Dodać śmietanę .
Doprawić do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny .
Podawać posypane usiekaną natką pietruszki i mielonym pieprzem.
Białą rzodkiew obrać.
Utrzeć na tarce jarzynowej ( średnie oczka ) białą rzodkiew .
Lekko odcisnąć sok .
Utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej rzodkiewki ( bez obierania).
Wymieszać.
Dodać śmietanę .
Doprawić do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny .
Podawać posypane usiekaną natką pietruszki i mielonym pieprzem.