Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Biała w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie i smaczne danie obiadowe

Biała w sosie chrzanowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biała w sosie chrzanowym

 

  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżeczki mąki
  • Pół szklanki mleka
  • 3 łyżki chrzanu
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki
  • Czosnek granulowany
  • 500 g białej kiełbasy
  • 2 świeże listki laurowe

 

Sposób przygotowania:

Biała w sosie chrzanowym
Kiełbasę umyć, ugotować, zdjąć skórę, pokroić w grubsze plasterki. Wywar zachować.Masło rozpuścić w garnuszku z grubym dnem. Dodać mąkę zasmażyć. Dodać szklankę wywaru i mleko, zamieszać dokładnie. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Dodać chrzan, wymieszać. Dodać listki laurowe, czosnek granulowany, posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.Dodać kiełbasę, wymieszać, zagotować.Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką
Biała w sosie chrzanowym
Kiełbasę umyć ugotować zdjąć skórę pokroić w grubsze plasterki Wywar zachować
Biała w sosie chrzanowym
Masło rozpuścić w garnuszku z grubym dnem Dodać mąkę zasmażyć Dodać szklankę wywaru i mleko zamieszać dokładnie Gotować na małym ogniu do zgęstnienia Dodać chrzan wymieszać
Biała w sosie chrzanowym
Dodać listki laurowe czosnek granulowany posiekaną natkę pietruszki wymieszać
Biała w sosie chrzanowym
Dodać kiełbasę wymieszać zagotować sos chrzanowy