Sposób przygotowania:
Bieda zupka w wersji kremowej
Obrane i umyte warzywa pokroić w kawałki ( duża kostka). Rozgrzać rondel o grubym dnie. Wrzucić warzywa po za pomidorem i smażyć aż zaczną się karmelizować. Dołożyć pomidora ,skropić olejem, posypać szczypta soli i pieprzu. Zalać wodą i gotować 30 minut. Przełożyć do malaksera i zmiksować . Połączyć ze śmietanką. Doprawić do smaku maggi, pieprzem i gałka muszkatołową. Przygotować grzanki z bagietki. Podawać z usiekanym koprem i natka pietruszki .Przed podaniem polać każdą porcję 1/2 łyżeczki oleju. Do każdej porcji podać dwie grzanki* * można je natrzeć ząbkiem czosnku - posypać utartym serem żółtym i zapiec w piekarniku aż ser się rozpuści .