Sposób przygotowania:
Bieszczadzki jajcarz
Jajka myjemy oddzielamy białka od żółtka. Białek nie będziemy używać Żółtka miksujemy z cukrem i małym cukrem waniliowym. dolewając pomalutku mleko skondensowane. Miksujemy na jednolitą masę ,żeby nie było czuć ziarenek cukru. Pod koniec dolewamy spirytus - 125 g i jeszcze raz miksujemy. Wlewamy do butelki 0,5 litra z dużym otworem . Krem jest bardzo gęsty. Chłodzimy butelkę. Podajemy zimny jako deser. Polecam
marietta
Edward mistrz kuchni
MarzenaMaga
msewka
iwa643
msewka
Oj,nie do końca.Aż z ciekawości poszukałam przelicznika wagi spirytusu na litry i to jest
125 g spirytusu to 0.1453 l spirytusu
a pytałam dlatego,że nie chciałam go ważyć na wadze.
iwa643