iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Bieszczadzki jajcarz

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

jajcarz gęsty słodki i mocny -polecam na deser

Bieszczadzki jajcarz

Składniki:

Bieszczadzki jajcarz

 

  • 6 szt żółtka,
  • 2 szkl cukier,
  • 250 ml mleko skondensowane niesłodzone,
  • 125 g spirytus,
  • 1 szt cukier waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Bieszczadzki jajcarz
Jajka myjemy oddzielamy białka od żółtka. Białek nie będziemy używać Żółtka miksujemy z cukrem i małym cukrem waniliowym. dolewając pomalutku mleko skondensowane. Miksujemy na jednolitą masę ,żeby nie było czuć ziarenek cukru. Pod koniec dolewamy spirytus - 125 g i jeszcze raz miksujemy. Wlewamy do butelki 0,5 litra z dużym otworem . Krem jest bardzo gęsty. Chłodzimy butelkę. Podajemy zimny jako deser. Polecam