Sposób przygotowania:
Bigos z karkówki i cukinii
Karkówkę pokroić na grube plastry a następnie w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Cukinię umyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Na tych samych co marchewki.
Odsączyć z nadmiaru soku. Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Cebulę i marchew podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać odciśniętą cukinię i dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie do warzyw dodać podsmażone mięso i pomidory.
Przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa czyli około 50-60 minut.
Marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Cukinię umyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Na tych samych co marchewki.
Odsączyć z nadmiaru soku. Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Cebulę i marchew podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać odciśniętą cukinię i dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie do warzyw dodać podsmażone mięso i pomidory.
Przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa czyli około 50-60 minut.