evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Karkówka z kapustą i grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne mięsko a kapusta z grzybami jeszcze lepsza.Polecam !

Karkówka z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka z kapustą i grzybami

 

  • 500g ładnej mięsistej karkówki
  • 1 garść suszonych grzybów leśnych
  • 400g kiszonej kapusty
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżka przyprawy do bigosu
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • PRZYPTAWY:
  • sól,pieprz,1 łyżeczka płatków chili,sos sojowy ciemny,papryka czerwona w proszku,przyprawa do wieprzowiny

Sposób przygotowania:

Karkówka z kapustą i grzybami
Kapustę posiekać na drobniesze części i włożyć do garnka.Dodać garść suszonych grzybów,przyprawe do bigosu,ziele angielskie oraz liście laurowe.Zalac wodą i gotować do miękkości.Następnie odcedzic na durszlaku. Mięso umyć,osuszyć i pokroic na plastry a póżniej na większe kwadraty.Na patelni rozgrzać olej dodać karkówkę , cebule pokrojoną w pół krążki i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać wszystkie przyprawy i smażyć do zarumienienia sie mięsa,często je przekręcając. Blaszke wysmarować olejem przełozyć na nią połowę kapusty,na kapustę wyłożyć mięso i przykryć pozostałą kapustą. Całość polać sosem jaki się wytworzył podczas smażenia.Przykryć folia aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 170*C grzanie góra jedna godzinę i gotowe. Podawać z ulubionymi dodatkami . . ..
Karkówka z kapustą i grzybami
Kapustę posiekać na drobniesze części i włożyć do garnka.
Karkówka z kapustą i grzybami
Mięso umyć,osuszyć i pokroic na plastry a póżniej na większe kwadraty.
Karkówka z kapustą i grzybami
Blaszke wysmarować olejem przełozyć na nią połowę kapusty,na kapustę