Sposób przygotowania:
Karkówka z kapustą i grzybami
Kapustę posiekać na drobniesze części i włożyć do garnka.Dodać garść suszonych grzybów,przyprawe do bigosu,ziele angielskie oraz liście laurowe.Zalac wodą i gotować do miękkości.Następnie odcedzic na durszlaku. Mięso umyć,osuszyć i pokroic na plastry a póżniej na większe kwadraty.Na patelni rozgrzać olej dodać karkówkę , cebule pokrojoną w pół krążki i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać wszystkie przyprawy i smażyć do zarumienienia sie mięsa,często je przekręcając. Blaszke wysmarować olejem przełozyć na nią połowę kapusty,na kapustę wyłożyć mięso i przykryć pozostałą kapustą. Całość polać sosem jaki się wytworzył podczas smażenia.Przykryć folia aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 170*C grzanie góra jedna godzinę i gotowe. Podawać z ulubionymi dodatkami . . ..
gusia1000