Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty
Dymkę pokroiłam w kostkę, szczypiorek posiekałam.
Kapustę poszatkowałam dość grubo.
Kiełbasę pokroiłam w plasterki.
W głębokiej patelni rozgrzałam olej, zrumieniłam kiełbasę, odłożyłam na talerz. Na tym samym oleju zeszkliłam cebulę i szczypiorek, dodałam kapustę, smażyłam kilka minut mieszając, następnie przykryłam i dusiłam na małym ogniu ok 7-10 minut.
Dodałam kiełbasę, wymieszałam, dusiłam jeszcze 2-3 minuty.
Dodałam koncentrat pomidorowy, doprawiłam do smaku i dusiłam kolejne 2 minuty.
Koperek posiekałam, dodałam do bigosu.
Smacznego!
Kapustę poszatkowałam dość grubo.
Kiełbasę pokroiłam w plasterki.
W głębokiej patelni rozgrzałam olej, zrumieniłam kiełbasę, odłożyłam na talerz. Na tym samym oleju zeszkliłam cebulę i szczypiorek, dodałam kapustę, smażyłam kilka minut mieszając, następnie przykryłam i dusiłam na małym ogniu ok 7-10 minut.
Dodałam kiełbasę, wymieszałam, dusiłam jeszcze 2-3 minuty.
Dodałam koncentrat pomidorowy, doprawiłam do smaku i dusiłam kolejne 2 minuty.
Koperek posiekałam, dodałam do bigosu.
Smacznego!
Czekoladka 2