Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Musztardowy filet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filet z marynaty w musztardzie z dodatkiem miodu i natki pietruszki, obtoczony w sezamie i usmażony.

Musztardowy filet Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Musztardowy filet

 

  • 1 -2 filety z kurczaka
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sezam
  • olej

Sposób przygotowania:

Musztardowy filet
Filety myjemy, osuszamy przekrawamy na pół i lekko rozbijamy.

Musztardę, miód , natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy i nacieramy filety. Odstawiamy na 30 minut. 

Po tym czasie filety obtaczamy w sezamie i kładziemy na rozgrzany olej, smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ryżem i surówka.
Musztardowy filet
Filety myjemy , osuszamy przekrawamy na pół i lekko rozbijamy.
Musztardowy filet
Musztardę , miód , natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy
Musztardowy filet
Marynatą nasmarować filety i odstawić na 30 minut
Musztardowy filet
filety obtaczamy w sezamie i kładziemy na rozgrzany olej , smażymy na złoty kolor z obu stron.