Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty na żeberkach
Do dużego garnka wkładamy pasek żeberek i zalewamy zimną wodą ponad poziom mięsa. Gotujemy pod przykryciem aż będą miękkie. Ugotowane żeberka wyjmujemy i oddzielamy mięso od kości.Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, myjemy i drobno szatkujemy.
Kiełbasę kroimy w kostkę. Do wody z żeberek dodajemy kapustę i 2 liście laurowe oraz pokrojone kawałki ugotowanych żeberek. Dorzucamy kiełbasę i całość mieszamy.
Gotujemy, aż kapusta będzie miękka ( około 30- 40 minut ). Pod koniec dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego i doprawiamy solą i pieprzem.
Kiełbasę kroimy w kostkę. Do wody z żeberek dodajemy kapustę i 2 liście laurowe oraz pokrojone kawałki ugotowanych żeberek. Dorzucamy kiełbasę i całość mieszamy.
Gotujemy, aż kapusta będzie miękka ( około 30- 40 minut ). Pod koniec dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego i doprawiamy solą i pieprzem.