Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem i kurkami
Kurki dokładnie oczyścić i opłukać kilkakrotnie. Większe pokroić, mniejsze można dodać całe.
Szpinak oczyścić i opłukać. Obgotować krótko. Po ugotowaniu pokroić.
Cebulę drobno pokroić, ząbki czosnku wycisnąć. Na tłuszczu obsmażyć kurki z cebulą i czosnkiem przez około 10 minut. dodać szpinak i jeszczre chwilę podsmażyć.
Dodać przyprawy i śmietanę, zagotować.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Nałożyć makaron na talerz, na wierzch szpinak z kurkami lub razem wymieszać.
Szpinak oczyścić i opłukać. Obgotować krótko. Po ugotowaniu pokroić.
Cebulę drobno pokroić, ząbki czosnku wycisnąć. Na tłuszczu obsmażyć kurki z cebulą i czosnkiem przez około 10 minut. dodać szpinak i jeszczre chwilę podsmażyć.
Dodać przyprawy i śmietanę, zagotować.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Nałożyć makaron na talerz, na wierzch szpinak z kurkami lub razem wymieszać.