Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna i delikatna wątróbka marynowana w occie balsamicznym, oliwie i przyprawach, podana z duszoną cebulką.

Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego

 

  • wątróbka drobiowa 400 gram
  • cebula 2 szt
  • ocet balsamiczny 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • papryka ostra 1/4 łyżeczki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego
Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy. Wrzucamy do miski. Wlewamy ocet balsamiczny i oliwę, dodajemy przyprawy (oprócz soli). Mieszamy tak, aby wątróbka pokryła się równomiernie marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.

Wrzucamy wątróbkę i podsmażamy na dużym ogniu, następnie wlewamy resztę marynaty i dusimy kilka minut.

Solimy i podajemy.
Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego
Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy.
Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego
Wlewamy ocet balsamiczny i oliwę, dodajemy przyprawy (oprócz soli).
Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego
Wrzucamy wątróbkę i podsmażamy na dużym ogniu, następnie wlewamy resztę marynaty i dusimy kilka minut.

Tagi:

podroby