Sposób przygotowania:
Wątróbka w marynacie z octu balsamicznego
Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy. Wrzucamy do miski. Wlewamy ocet balsamiczny i oliwę, dodajemy przyprawy (oprócz soli). Mieszamy tak, aby wątróbka pokryła się równomiernie marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Wrzucamy wątróbkę i podsmażamy na dużym ogniu, następnie wlewamy resztę marynaty i dusimy kilka minut.
Solimy i podajemy.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Wrzucamy wątróbkę i podsmażamy na dużym ogniu, następnie wlewamy resztę marynaty i dusimy kilka minut.
Solimy i podajemy.