gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Bigos z kapusty pekińskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowany bigos z kapusty pekińskiej podaję jako dodatek do obiadu lub jako ciepłą kolację. Polecam.

Bigos z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos z kapusty pekińskiej

 

  • 1 duża kapusta pekińska
  • 1/2 małego pora
  • 1 cebula
  • 350 gram kiełbasy
  • 1 łyżka ketchupu
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do większego garnka. (na dno wlewamy oliwę) Por i cebulę drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Kiełbasę kroimy w kostkę i również dodajemy do kapusty. Do składników bigosu dodajemy także koncentrat pomidorowy, ketchup oraz przyprawy: sól, pieprz i ostrą paprykę. Wszystko razem dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, do momentu, aż kapusta będzie miękka. Gotowy bigos wykładamy na półmisek.
Bigos z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do większego garnka.
Bigos z kapusty pekińskiej
Por drobno siekamy i dodajemy do kapusty.
Bigos z kapusty pekińskiej
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Bigos z kapusty pekińskiej
Kiełbasę kroimy w kostkę i również dodajemy do kapusty.