Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane kuskusem i rzodkiewką
Pomidory przecinamy na połówki i delikatnie wydrążamy miąższ. Do miseczki wsypujemy kuskus, zalewamy 1/3 szklanki wrzątku i zostawiamy na 5 minut.
W tym czasie oczyszczamy o kroimy w kostkę rzodkiewki. Dodajemy do nich pokrojony miąższ oraz kuskus. Posypujemy przyprawami i mieszamy. Dodajemy do farszu połowę startego sera. Faszerujemy pomidory, posypujemy resztą startego sera.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
W tym czasie oczyszczamy o kroimy w kostkę rzodkiewki. Dodajemy do nich pokrojony miąższ oraz kuskus. Posypujemy przyprawami i mieszamy. Dodajemy do farszu połowę startego sera. Faszerujemy pomidory, posypujemy resztą startego sera.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.