Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pomidory faszerowane kuskusem i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne pomidory zapiekane z kuskusem, rzodkiewką i żółtym serem. Idealne na przykład na kolację na ciepło.

Pomidory faszerowane kuskusem i rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidory faszerowane kuskusem i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane kuskusem i rzodkiewką
Pomidory przecinamy na połówki i delikatnie wydrążamy miąższ. Do miseczki wsypujemy kuskus, zalewamy 1/3 szklanki wrzątku i zostawiamy na 5 minut.

W tym czasie oczyszczamy o kroimy w kostkę rzodkiewki. Dodajemy do nich pokrojony miąższ oraz kuskus. Posypujemy przyprawami i mieszamy. Dodajemy do farszu połowę startego sera. Faszerujemy pomidory, posypujemy resztą startego sera.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Pomidory faszerowane kuskusem i rzodkiewką
Pomidory przecinamy na połówki i delikatnie wydrążamy miąższ.
Pomidory faszerowane kuskusem i rzodkiewką
Do miseczki wsypujemy kuskus, zalewamy 1/3 szklanki wrzątku i zostawiamy na 5 minut.
Pomidory faszerowane kuskusem i rzodkiewką
Posypujemy farsz przyprawami i mieszamy.
Pomidory faszerowane kuskusem i rzodkiewką
Faszerujemy pomidory, posypujemy resztą startego sera.

Tagi:

warzywa dania