lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Książka Kucharska: Szybkie dania i przekąski - Świeżo... Zdrowo... Liebherr!

Biscotti podwójnie pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 22
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Musze powiedzieć , że zaskoczył mnie smak i kruchość ciastek . Przyjemnie się je . A zrobienie ich to sama przyjemność .

Biscotti podwójnie pieczone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biscotti podwójnie pieczone

 

  • 150 g mąki pszennej
  • 70 g białego cukru
  • 1 jajko
  • 100 g migdałów w całości ze skórką ( dałam migdały i rodzynki sułtanki )
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • Skórka otarta z 1 cytryny( dałam parę kropel aromatu cytrynowego )

Sposób przygotowania:

Biscotti podwójnie pieczone
Do miksera wrzuciłam jajko. Dodałam cukier i tak długo miksowałam , aż powstał jakby kogel mogel . Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia Na najniższych obrotach miksujemy .Dodajemy skórkę z cytryny lub sok z cytryny i szczyptę soli. Teraz dodajemy migdały i rodzynki . Mieszamy łyżką. Zmaczamy dłonie i przenosimy ciasto na blaszkę na której kładziemy wcześniej papier do pieczenia. Formujemy batonik ma mięć 25 cm długości i z 6 cm szerokości 2 cm wysokości. Jednak czasem jest krótszy , nie przejmujcie się tym . Pieczemy 25 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu zostawiamy na koło pół godziny i kroimy pieczemy jeszcze raz z obu stron na rumiany kolor.
Biscotti podwójnie pieczone
Składniki łączymy ze sobą według przepisu
Biscotti podwójnie pieczone
Zmaczamy dłonie i przenosimy ciasto na blaszkę na której kładziemy wcześniej papier do pieczenia. Formujemy batonik ma mięć 25 cm długości i z 6 cm szerokości 2 cm wysokości. Jednak czasem jest krótszy , nie przejmujcie się tym . Pieczemy 25 minut

Tagi:

jajko jajka