Sposób przygotowania:
Ciasteczka orzechowe loli
Orzechy włoskie łuskane bardzo dokładnie zmielić ( najlepiej dwa razy). Jeden kilogram mąki wymieszać razem z dwoma opakowaniami cukru wanilinowego, dwiema łyżeczkami proszku do pieczenia, 25 dag cukru pudru oraz solą. Do tego dodać rozdrobnione za pomocą noża dwie kostki margaryny, cztery łyżki śmietany oraz wcześniej zmielone orzechy włoskie i wbić sześć żółtek. Wszystkie te składniki bardzo dobrze wymieszać i ugnieść na ciasto. W następnej kolejności ciasto rozwałkować na średnią grubość. Rozwałkowane ciasto nakładać do wcześniej przygotowanej foremki na ciasteczka. Każde z ciasteczek nasmarować delikatnie za pomocą pędzelka białkiem, a później posypać z wierzchu ozdobną posypką do wypieków. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10 minut. Ciasteczka muszą lekko zarumienić się.