Sposób przygotowania:
Biszkopt brzoskwinek
Wykonanie:
Biszkopt:
Białka ubiłam na sztywno ze szczyptą soli. Dodałam cukier i żółtka i ubiłam na puszystą masę. Wmieszałam przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto przelałam do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piekłam ok. 40 minut w temp. 180*C.
Masa brzoskwiniowa:
Brzoskwinie odsączyłam z zalewy i drobno pokroiłam. Zalewę uzupełniłam wodą z sokiem z pomarańczy do obj. 1 litra. Odlałam 1/2 szklanki do rozprowadzenia budyniu a resztę zagotowałam z cukrem. Wlałam budyń, gotowałam do zgęstnienia. Dodałzm pokrojoną drobno Kasię i wymieszałam do rozpuszczenia się margaryny.
Biszkopt:
Białka ubiłam na sztywno ze szczyptą soli. Dodałam cukier i żółtka i ubiłam na puszystą masę. Wmieszałam przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto przelałam do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piekłam ok. 40 minut w temp. 180*C.
Masa brzoskwiniowa:
Brzoskwinie odsączyłam z zalewy i drobno pokroiłam. Zalewę uzupełniłam wodą z sokiem z pomarańczy do obj. 1 litra. Odlałam 1/2 szklanki do rozprowadzenia budyniu a resztę zagotowałam z cukrem. Wlałam budyń, gotowałam do zgęstnienia. Dodałzm pokrojoną drobno Kasię i wymieszałam do rozpuszczenia się margaryny.
misia5
Henia
Zapraszam. Zrobię je dla Ciebie.
misia5
Nie kuś kochana, bo gotowa jestem przyjechać :)