Sposób przygotowania:
Ciasto bez pieczenia z mango
Ciemne herbatniki ułożyć na blaszce 33 cm x 22 cm
Masa budyniowa:
Mango zalewamy 1/4 szklanki wody. Gotujemy, a następnie delikatnie miksujemy, nie na gładki mus., lecz tak by widoczne były kawałki owoców. Zagotować. Budynie i cukier wymieszać w 1/4 szklanki wody. Wlać na gotujące się owoce. Mieszając zagotować. Gorący budyń wylewamy na herbatniki.
Masa śmietankowa.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mascarpone i żelatynę. Dokończyć ubijanie.Wyłożyć na wystudzoną masę budyniową. Na wierzchu ułożyć jasne herbatniki i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Lukier:
Cukier puder wymieszać z odrobiną wody. Polać nim ciasto.
Masa budyniowa:
Mango zalewamy 1/4 szklanki wody. Gotujemy, a następnie delikatnie miksujemy, nie na gładki mus., lecz tak by widoczne były kawałki owoców. Zagotować. Budynie i cukier wymieszać w 1/4 szklanki wody. Wlać na gotujące się owoce. Mieszając zagotować. Gorący budyń wylewamy na herbatniki.
Masa śmietankowa.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mascarpone i żelatynę. Dokończyć ubijanie.Wyłożyć na wystudzoną masę budyniową. Na wierzchu ułożyć jasne herbatniki i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Lukier:
Cukier puder wymieszać z odrobiną wody. Polać nim ciasto.
zbysiowa
biedroneczki
ajrinwu
Czekoladka 2