Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami i masą z kaszy mannej
Biszkopt:
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno dalej ubijając dodajemy cukier, żółtka a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką. Ciasto przelewamy do kwadratowej blaszki. Pieczemy 30 min w 180C
Masa:
Mleko zagotować z cukrem następnie dodać kaszę manną i mieszać chwilę gotując, aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Złożenie: Margarynę ubijamy na puch dalej ubijając dodajemy porcjami wystudzoną kaszę manną i ubijamy do połączenia się składników.Placek biszkoptu smarujemy dżemem porzeczkowym, na dżemie układamy brzoskwinie pokrojone w paseczki na nich rozsmarowujemy masę ( odkładając 3 łyżki masy) i przykrywamy drugim plackiem biszkoptu. Wierzch ciasta smarujemy odłożoną masą i posypujemy startą czekoladą .
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno dalej ubijając dodajemy cukier, żółtka a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką. Ciasto przelewamy do kwadratowej blaszki. Pieczemy 30 min w 180C
Masa:
Mleko zagotować z cukrem następnie dodać kaszę manną i mieszać chwilę gotując, aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia.
Złożenie: Margarynę ubijamy na puch dalej ubijając dodajemy porcjami wystudzoną kaszę manną i ubijamy do połączenia się składników.Placek biszkoptu smarujemy dżemem porzeczkowym, na dżemie układamy brzoskwinie pokrojone w paseczki na nich rozsmarowujemy masę ( odkładając 3 łyżki masy) i przykrywamy drugim plackiem biszkoptu. Wierzch ciasta smarujemy odłożoną masą i posypujemy startą czekoladą .