Sposób przygotowania:
Czekoladowy przekładaniecETAP 1:
Małą foremkę, ok. 10x20cm wyłożyłam folią aluminiową i na dnie ułożyłam pierwszą warstwę herbatników. 4 łyżki śmietany podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę mleczną i gorzką (łącznie 100g). Odczekałam 2 minuty i wymieszałam na jednolitą masę czekoladową. Przestudziłam. Resztę śmietany wlałam do wysokiego naczynia. Wsypałam śmietan - fixy i ubiłam na sztywno. Dodałam przestudzoną czekoladę i zmiksowałam do połączenia. Krem czekoladowy podzieliłam na 3 równe części. Pierwszą część rozsmarowałam na herbatnikach. Na kremie ułożyłam drugą warstwę herbatników, znów krem, herbatniki, krem i herbatniki. Składniki polewy umieściłam w rondelku i cały czas mieszając, podgrzewałam do rozpuszczenia się czekolady. Polewą posmarowałam ciasto i odstawiłam je do lodówki na kilka godzin.