dynia33c

dynia33c

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Biszkopt do tortu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Spody do tortów,łatwe i szybkie do zrobienie.

Biszkopt do tortu

Składniki:

Biszkopt do tortu

 

  • 5jajek,cukier waniliowy,1szkl.cukru,1szkl.mąki,1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania:

Biszkopt do tortu
Jajka,cukier,cukier waniliowy miksujemy(ok.5min.)aż do uzyskania puszystej masy,powoli łyżką dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy.Wlewamy do okrągłej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.Pieczemy 20min.w nagrzanym piekarniku180"C.

Tagi:

biszkopt