aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Biszkopt parzony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

mój najlepszy biszkopt który zawsze przyrządzam do ciast urodzinowych

Biszkopt parzony

Składniki:

Biszkopt parzony

 

  • 20 dkg mąki krupczatki
  • 20 dkg cukru
  • 20 jaj

Sposób przygotowania:

Biszkopt parzony
10 żółtek i 10 całych jaj wbić do rondla, wsypać cukier, wstawić do naczynia z gorącą wodą i ubijać trzepaczką, aż się masa zaparzy. Wówczas zdjąć naczynie z ognia wyjąć rondel i nadal ubijać aż do ostygnięcia. Wsypać mąkę wymieszać i przełożyć do podłużnej formy lub tortownicy wyłożonej pergaminem wysmarowanym masłem. Piec ok 50 minut w gorącym piekarniku. smacznego

Tagi:

biszkopt