Sposób przygotowania:
Biszkopt z musem jabłkowym i kremem
Biszkopt oto link;
https://gotujmy.pl/biszkopt-z-budyniem,przepisy-ciasta-przepis,290617.html
Mus jabłkowy ze słoika przełożyć do garnka, dodać cukier puder i bułkę tartą. Galaretki rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, po dokładnym rozpuszczeniu galaretki połączyć z musem jabłkowym.
Biszkopt nasączyć ponczem - sokiem z cytryny, cukru pudru i wody. Po nasączeniu rozsmarować masę kajmakową. Nałożyć obręcz tortownicy w której piekł się biszkopt, na biszkopcie rozłożyć mus jabłkowy. Włożyć do lodówki na 30 minut.
W między czasie przygotować krem śmietankowy;
Mocno schłodzoną kremówkę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać śmietan fixy.
Czekoladę deserową posiekać na małe kawałki, następnie połączyć z ubitą śmietaną. Ciasto wyjąc z lodówki rozłożyć śmietanę i ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Gotowe ciasto oprószyć rozpuszczanym kakao.
https://gotujmy.pl/biszkopt-z-budyniem,przepisy-ciasta-przepis,290617.html
Mus jabłkowy ze słoika przełożyć do garnka, dodać cukier puder i bułkę tartą. Galaretki rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, po dokładnym rozpuszczeniu galaretki połączyć z musem jabłkowym.
Biszkopt nasączyć ponczem - sokiem z cytryny, cukru pudru i wody. Po nasączeniu rozsmarować masę kajmakową. Nałożyć obręcz tortownicy w której piekł się biszkopt, na biszkopcie rozłożyć mus jabłkowy. Włożyć do lodówki na 30 minut.
W między czasie przygotować krem śmietankowy;
Mocno schłodzoną kremówkę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać śmietan fixy.
Czekoladę deserową posiekać na małe kawałki, następnie połączyć z ubitą śmietaną. Ciasto wyjąc z lodówki rozłożyć śmietanę i ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Gotowe ciasto oprószyć rozpuszczanym kakao.