Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Krówka na biszkopcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodkie, kajmakowe ciasto, czyli krówka na biszkopcie toffi z kremem śmietankowym, biszkoptami, kajmakiem i migdałami

Krówka na biszkopcie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krówka na biszkopcie

 

  • 7 jajek
  • 3 budynie toffi
  • 5 łyżek mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • 3/4 szklanki cukru

 

  • 400 ml śmietanki
  • 500 g mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • aromat cytrynowy

 

  • 2 puszki kajmaku
  • migdały siekane lub płatki
  • 2 opakowania małych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Krówka na biszkopcie
Białka ubić z dodatkiem soli, ciągle miksując dodać cukier, żółtka i olej. Dodać budynie, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać szpatułką. Piec 30 minut w 180 stopniach.

Z ostudzonego biszkoptu odkroić nierówny wierzch i włożyć bo blaszki.

Śmietankę i mascarpone przełożyć do miksera, dodać cukier puder i aromat cytrynowy, zmiksować na gęsty krem. Krem wyłożyć na biszkopt. Na biszkopt ułożyć biszkopciki, następnie kajmak i posiekane migdały.
Krówka na biszkopcie
Białka ubić z dodatkiem soli, ciągle miksując dodać cukier, żółtka i olej.
Krówka na biszkopcie
Z ostudzonego biszkoptu odkroić nierówny wierzch i włożyć bo blaszki.
Krówka na biszkopcie
Śmietankę i mascarpone przełożyć do miksera, dodać cukier puder i aromat cytrynowy,
Krówka na biszkopcie
Krem wyłożyć na biszkopt. Na biszkopt ułożyć biszkopciki, następnie kajmak i posiekane migdały.