Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Biszkopt podstawowy wg Konczi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Biszkopt podstawowy jak baza do ciast

Biszkopt podstawowy wg Konczi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt podstawowy wg Konczi

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt podstawowy wg Konczi
Jajka wyjmujemy z lodówki aby uzyskały temperaturę pomieszczenia, następnie oddzielamy białka od żółtek, z białek ubijamy pianę następnie na przemian dodajemy łyżkę cukru i jedno żółtko stale miksując, na koniec dodajemy po łyżce mąki (mąkę ziemniaczaną, pszenną i proszek do pieczenia przesiewamy do jednego naczynia) - miksujemy na najmniejszych obrotach, wylewamy do formy nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą, pieczemy w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez 25-30 minut - do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawiamy biszkopt w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na około 10 minut.
Biszkopt podstawowy wg Konczi
przygotowujemy wszystkie niezbędne składniki
Biszkopt podstawowy wg Konczi
następnie wszystkie składniki ubijmay wg przepisu
Biszkopt podstawowy wg Konczi
ciasto wylewamy do nasmarowanej blaszki
Biszkopt podstawowy wg Konczi
gotowy upieczony biszkopt przed wyjęciem z formy