aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Biszkopt śniadaniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

mój sposób na doskonały biszkopt śniadaniowy

Biszkopt śniadaniowy

Składniki:

Biszkopt śniadaniowy

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt śniadaniowy
żółtka utrzeć z cukrem do białości. Białko ubić na sztywną pianę. do utartych żółtek dodać pianę oraz przesianą mąkę i lekko wymieszać łyżką aby piana nie opadła. Włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej przesianą tartą bułką. Piec ok 40 minut po upieczeniu ostudzić i wyjąć z formy. Na drugi dzień biszkopt przeciąć przełożyć marmoladą lub dowolną masą. Wierzch można polukrować i przybrać osączonymi konfiturami. smacznego

Tagi:

biszkopt