kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Biszkopt z kisielu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Biszkopt z kisieluu...

Biszkopt z kisielu

Składniki:

Biszkopt z kisielu

 

  • jajka 5 całe
  • cukier 8 łyżek
  • kisiel bez cukier 2 op.
  • budyń bez cukier 2 op.
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy 1 op.
  • tłuszcz do formy

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kisielu
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier nie przerywając ubijania. Żółtka rozmieszać i połączyć z pianą. Kisiele i budynie przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z pianą i żółtkami. Wyłożyć do formy wyłożonej natłuszczonym papierem. Piec ok.40 minut w temp 170 C.