Sposób przygotowania:
Biszkopt z musem malinowym
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka. Obie mąki razem z proszkiem do pieczenia połączyć razem, przesiać przez sito i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Piec w 180 st około 25 min. Zimny przekroić na pół.
Śmietanę ubić, dodać cukier puder, następnie fixy. Ubitą podzielić na dwie części. Galaretki ugotować w 3 szklankach wody ( przepis na opakowaniu). Odstawić do zimnego miejsca.
Gdy zacznie tężeć, dodać maliny i razem zblenderować. Na dolną część biszkopta wyłożyć połowę śmietany, a na nią mus malinowy, i drugą część śmietany (odrobinę zostawić na posmarowanie wierzchu), przykryć drugim biszkoptem.
Wierzch posmarować odrobiną śmietany, a na nią zetrzeć na tarce czekoladę.
Śmietanę ubić, dodać cukier puder, następnie fixy. Ubitą podzielić na dwie części. Galaretki ugotować w 3 szklankach wody ( przepis na opakowaniu). Odstawić do zimnego miejsca.
Gdy zacznie tężeć, dodać maliny i razem zblenderować. Na dolną część biszkopta wyłożyć połowę śmietany, a na nią mus malinowy, i drugą część śmietany (odrobinę zostawić na posmarowanie wierzchu), przykryć drugim biszkoptem.
Wierzch posmarować odrobiną śmietany, a na nią zetrzeć na tarce czekoladę.