Sposób przygotowania:
Torcik z musem rabarbarowym z galaretką
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Następnie partiami dodawać cukier cały czas ubiajać. Następnie dodawać po 1 żółtku i dobrze wymieszać mikserem. Mąki przesiać, wymieszać i partiami dodawać do masy jajecznej i delikatnie mieszać łyżką. Dno formy wyłożyć papierem i wylać ciasto. Piec w 180 st do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Uwolnić z obręczy. 2 łyżki syropu malinowego wymieszać z 1/4 szklanki wody i nasączyć biszkopt. Mus: Rabarbar umyć, osuszyć i obrać. Pokroić w cienkie plasterki. Przełożyć do rondla, dodać cukier i postawić na ogień. Dusić do miękkości, odparowując przy tym dużo płynu. Dodać dżemix i dżem truskawkowy i dobrze wymieszać. Ostudzić. Mus wyłożyć na biszkopt i odstawić na 2 godziny do lodówki. Kremówka: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i zagęstnikiem. Dodać dżem i wymieszać. Masę rozłożyć na musie i odłożyć na 2 godziny do lodówki. W między czasie galaretkę rozpuścić w 250 ml wody i odstawić. Tężejącą wylać na torcik i odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego!