Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Biszkopt z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Najprostsze ciasto na świecie czyli biszkopt z kremem i owocami w tym wydaniu udekorowane kawałkami owoców tropikalnych.

Biszkopt z owocami

Składniki:

Biszkopt z owocami

Biszkopt

Krem

  • 500ml mleka
  • 1 budyń
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 200g masła

Dodatki

  • owoce
  • poncz

Sposób przygotowania:

Biszkopt z owocami
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę, po chwili dodaj żółtka i olej,na koniec dosyp mąkę pszenną oraz ziemniaczaną całość delikatnie połącz.

Gotowe ciasto przelej do małej tortownicy i piecz 35 min w 170 stop. Na mleku ugotuj budyń , miękkie masło rozetrzyj z cukrem pudrem po czym zacznij stopniowo dodawać ostudzony budyń.

O studzony biszkopt przekrój, nasącz ponczem i posmaruj kremem budyniowym, gotowe ciasto udekoruj owocami. 

Tagi:

biszkopt