lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Biszkopt z wiśniami i galaretką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie namyślając się dużo zrobiłam biszkopt z owocami i galaretką. Mrożone wiśnie idealnie się wpasowały do mojego biszkoptu. Zimowa porą mrożone owoce bardzo lubię.

Biszkopt z wiśniami i galaretką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt z wiśniami i galaretką

 

  • 4 jaja

 

  • 4 łyżki maki pszennej typ 500

 

  • 4 łyżki maki ziemniaczanej

 

  • 50 gram cukru

 

  • szczypta proszku do pieczenia.

 

  • Dodatkowo:

 

 

  • 2 galaretki wiśniowe

 

  • wiśnie mrożone 500 gram Igoltex

 

  • 600 ml wrzątku

Sposób przygotowania:

Biszkopt z wiśniami i galaretką
Miksujemy jaja z cukrem na puch ( Powiększa nam się i robi piana ). Przesiewamy obydwie mąki razem z proszkiem do pieczenia . Dodajemy do puchu z jaj przesiana make i mieszamy w jedna stronę , delikatnie nie za szybko. Smarujemy margaryną formę żaroodporną i posypujemy mąką , przekładamy masę biszkoptową. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy do ostudzenia . Do miski wsypujemy galaretkę wiśniową i wlewamy wrzątek . Mieszamy do rozpuszczenia i dopiero wtedy dodajemy wiśnie już rozmrożone i mieszamy . Zostawiamy do lekkiego zastygnięcia. Przekładamy na biszkopt galaretkę z wiśniami i do lodówki 2 godzinki i gotowe.
Biszkopt z wiśniami i galaretką
Miksujemy jaja z cukrem na puch ( Powiększa nam się i robi piana ). Przesiewamy obydwie mąki razem z proszkiem do pieczenia . Dodajemy do puchu z jaj przesiana make i mieszamy w jedna stronę , delikatnie nie za szybko.
Biszkopt z wiśniami i galaretką
Smarujemy margaryną formę żaroodporną i posypujemy mąką , przekładamy masę biszkoptową. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.

Tagi:

mak biszkopt