Sposób przygotowania:
Biszkopt z owocami i masą śmietanową
Białka oddzielamy od żółtej. Ubijamy na sztywno że szczyptą soli. Dodajemy partiami cukier, ubijamy. Następnie po jednym żółtku i dalej ubijamy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Na końcu wlewamy olej i mieszamy.
Pieczemy 20 min w temp 180 st.
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Gdy całkiem przestygną dodajemy mrożone owoce. Galaretka w momencie zacznie tężeć. Owoce wylewamy na zimny biszkopt, wkładamy do lodówki. Dobrze schłodzoną śmietanę i serek mascarpone przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier puder i śmietanfixy i miksujemy na wysokich obrotach. Masę śmietanową przekładamy na galaretkę. Posypujemy np pokruszonymi ciastkiem ( u mnie był do drobno posiekany piernik).
Smacznego
Pieczemy 20 min w temp 180 st.
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Gdy całkiem przestygną dodajemy mrożone owoce. Galaretka w momencie zacznie tężeć. Owoce wylewamy na zimny biszkopt, wkładamy do lodówki. Dobrze schłodzoną śmietanę i serek mascarpone przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier puder i śmietanfixy i miksujemy na wysokich obrotach. Masę śmietanową przekładamy na galaretkę. Posypujemy np pokruszonymi ciastkiem ( u mnie był do drobno posiekany piernik).
Smacznego