Sposób przygotowania:
Puszysty biszkopt z pianką truskawkową
1. Całe jajka ubić na parze z cukrem i cukrem wanilinowym. Ubijać około 8 minut, aż masa będzie puszysta. Zdjąć z ognia, od razu dodawać po łyżce przesianej mąki. Ciasto wylać na blaszkę o wym. 23x33cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temp. 160st. Wyjąć z formy, ostudzić, usunąć z formy i ponownie umieścić w blaszce.
2. Galaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania powoli wlewając przestudzoną galaretkę. Masę wylać na ciasto, wstawić na 10 minut do lodówki. Następnie ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego, lekko je dociskając. Schłodzić.
3. Owoce zmiksować blenderem, następnie mocno podgrzać. Dodać sypie galaretki, dokładnie wymieszać i ostudzić. Zimny mus wylać na ciasto. Wstawić do lodówki, by masa stężała.
4. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan-fixu. Masę rozsmarować na cieście. Wierzch posypać startą czekoladą. Przechowywać w lodówce.
2. Galaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania powoli wlewając przestudzoną galaretkę. Masę wylać na ciasto, wstawić na 10 minut do lodówki. Następnie ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego, lekko je dociskając. Schłodzić.
3. Owoce zmiksować blenderem, następnie mocno podgrzać. Dodać sypie galaretki, dokładnie wymieszać i ostudzić. Zimny mus wylać na ciasto. Wstawić do lodówki, by masa stężała.
4. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan-fixu. Masę rozsmarować na cieście. Wierzch posypać startą czekoladą. Przechowywać w lodówce.