krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Biszkopt z pianką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Biszkopt z pianką

Składniki:

Biszkopt z pianką

 

  • Biszkopt:
  • Cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia
  • 6 jaj
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżka octu
  • Pianka do biszkoptu:
  • Cukier wanilinowy
  • 2 Galaretki o smaku wiśniowym
  • 1 mleko skondensowane niesłodzone w puszce
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Biszkopt z pianką
Upiec biszkopt z podanych składników. Po upieczeniu przeciąć na dwie części. Mleko schłodzone w lodówce ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Do tego dodać 2 galaretki Winiary rozpuszczone w 2 szklankach wody (lekko tężejące) i zmiksować. Szybko wylać na placek i przykryć drugim. Ciasto włożyć do lodówki i schłodzić. Na wierzchu zrobić esy-floresy z polewy czekoladowej lub posypać cukrem pudrem. Do pianki można również dodać owoce. Smacznego!