Sposób przygotowania:
Biszkopt z czekoladkami i galaretkąBiszkopt, przygotowanie masy kawowej
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno po czym dodać cukier, nadal ubijając dodać żółtka, wymiesza delikatnie z mąką zmieszaną z proszkiem, następnie dodać kakao. Tak powstały biszkopt piec w 160 C około 30 minut. Pozostawić do wystudzenia po czym przekroić na pól.
Cukier zmiksować z żółtkami, następnie dodać mąkę i kawę sypką, dokładnie wymieszać. Mleko wlać do garnka i zagotować, do gotującego się mleka wlać powstałą mieszankę i ugotować budyń. odstawić aby ostygł. gdy wystygnie zmiksować z miękką margaryną.
Nakładanie masy
Na biszkopt rozsmarować połowę masy kawowej. Między czasie rozpuścić galaretki w około 1/2 l wrzątku i odstawić aby wystygły.
Układanie czekoladek
Na masę wyłożyć czekoladki i zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki
Wykończenie ciasta
Wyjąć ciasto z lodówki, przykryć drugim biszkoptem, po czym przygotować polewę.
Składniki na polewę dokładnie wymieszać, po czym wstawić na mały płomień i po zagotowaniu odstawić na parę minut. Ciepłą polewą polać ciasto. Schłodzić.