Sposób przygotowania:
ciasto z kremem i wiśniami
wykonanie:
biszkopt czekoladowy:
białka ubić na sztywno dodać cukier,potem żółtka,kartoflankę,mąkę pszenną z proszkiem i na koniec kakao.
krem wiśniowy:
galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wody,przestudzić.ubić kremówkę z cukrem na sztywno,dodać galaretkę.wymieszać.
na ciemne ciasto dodać pokruszone rurki z kremem,na to trochę kremu wiśniowego,wiśnie ze spirytusu,resztę kremu wiśniowego i polewe czekoladowa
biszkopt czekoladowy:
białka ubić na sztywno dodać cukier,potem żółtka,kartoflankę,mąkę pszenną z proszkiem i na koniec kakao.
krem wiśniowy:
galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wody,przestudzić.ubić kremówkę z cukrem na sztywno,dodać galaretkę.wymieszać.
na ciemne ciasto dodać pokruszone rurki z kremem,na to trochę kremu wiśniowego,wiśnie ze spirytusu,resztę kremu wiśniowego i polewe czekoladowa