Biszkopt z wiśniami i śnieżynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wiśnie można zastąpić malinami, jagodami.

Biszkopt z wiśniami i śnieżynką

Składniki:

Biszkopt z wiśniami i śnieżynką

 

  • 1/2 szklanki - mąka tortowa
  • 1/4 szklanki - mąka ziemniaczana
  • 1/2 szklanki - cukier
  • 3/4 szklanki - mleka
  • 400 gram - wiśnie bez pestek
  • 1 szt - galaretka wiśniowa
  • 1 szt - śnieżynka w proszku
  • 1 łyżeczka - proszek do pieczenia
  • kokos

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z wiśniami i śnieżynką
Biszkopt; Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj 2 łyżki wody. ubij. Mąkę tortową wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiej przez sito i dodaj do masy jajecznej, delikatnie wymieszaj. Tortownice (średnica 26 cm.) wyłóż papierem i wypełnij ciastem. Piec 30min. w 175*C. Wiśnie zagotuj w 1/2 litra wody, wsyp galaretkę, dokładnie wymieszaj Śnieżynkę ubij w 3/4 szklanki zimnego mleka, dodaj tężejącą galaretkę z wiśniami i delikatnie wymieszaj. Masę wylej na upieczony biszkopt Posyp kokosem

Tagi:

beza bezy