Sposób przygotowania:
Sernik na biszkoptach z wiśniami
Tortownicę o wymiarach 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia,(boków niczym nie smarujemy), następnie rozłożyć biszkopty.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego stężenia.
Z wiśni usunąć pestki.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
Serek Mój Ulubiony przełożyć do miski, dodać cukier puder, cukier wanilinowy, zmiksować tylko do połączenia się składników.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i lekko przestudzić.
Do przestudzonej ale płynnej żelatyny dodać 2 łyżki masy serowej, wymieszać.
Tak przygotowaną żelatynę wolno, cienkim strumykiem wlać do pozostałej masy serowej i miksować mikserem na średnich obrotach do połączenia składników.
Dodać część wiśni bez pestek i wymieszać ponownie.
Na koniec masę serową połączyć z ubitą śmietaną.
Masę przelać do przygotowanej tortownicy i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Wyjąć ułożyć pozostałe wiśnie i zalać tężejącą galaretką.
Ponownie włożyć do lodówki ,tym razem do całkowitego stężenia.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego stężenia.
Z wiśni usunąć pestki.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
Serek Mój Ulubiony przełożyć do miski, dodać cukier puder, cukier wanilinowy, zmiksować tylko do połączenia się składników.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i lekko przestudzić.
Do przestudzonej ale płynnej żelatyny dodać 2 łyżki masy serowej, wymieszać.
Tak przygotowaną żelatynę wolno, cienkim strumykiem wlać do pozostałej masy serowej i miksować mikserem na średnich obrotach do połączenia składników.
Dodać część wiśni bez pestek i wymieszać ponownie.
Na koniec masę serową połączyć z ubitą śmietaną.
Masę przelać do przygotowanej tortownicy i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Wyjąć ułożyć pozostałe wiśnie i zalać tężejącą galaretką.
Ponownie włożyć do lodówki ,tym razem do całkowitego stężenia.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
To prawda ja też;)