Sposób przygotowania:
Biszkopt ze śmietanką 36 proc.
BISZKOPT: Oddzielić białka od żółtek. Białka utrzeć, dodać cukier dalej ubijać na gładką pianę. Następnie dodać żółtka i ucierać na najmniejszych obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do miski a później mieszać łyżką. Taką masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanny. Upiec w 180 st. przez ok. 25 minut. MASA: Galaretkę rozpuścić w 500 ml wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę przełożyć do wysokiego, wąskiego naczynia. Następnie zacząć ubijać. Gdy śmietana powiększy objętość dodać serki homogenizowane, śnieżkę w proszku, lekko stężaną galaretkę i cukier. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 25 minut. Biszkopta przeciąć wzdłuż na pół. Wyłożyć masą. Przykryć drugą połową biszkoptu. Przetrzeć dżemem i posypać uprażonym na margarynie wiórkami kokosowymi.
marietta