Sposób przygotowania:
Biszkoptowiec bez pieczenia
Biszkopty ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub w tortownicy,jedną galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody,nasączyć biszkopty,wstawić do lodówki do zastygnięcia. Zimną śmietanę ubić na sztywno,pod koniec dodać masę śmietanową o smaku malinowym i delikatnie ubijać jeszcze chwilkę na wolnych obrotach miksera. 2 kolorowe galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody,każdą osobno,wystudzić ,odstawić do stężenia. Z każdego koloru galaretki,połowę pokroić w kostkę i wymieszać z gotową masą śmietanową. Śmietanę wyłożyć na zastygnięte biszkopty,na to ułożyć ścisło resztę biszkoptów,pokroić truskawki, zalać tężejącą galaretką . Odstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego.
Gabinka
truskawka
A.B.
Natala1210