Sposób przygotowania:
Ciasto wiśniowa chmurka (bez pieczenia)
Galaretka wiśniowa:
Wiśnie umieszczamy w garnku o grubym dnie. Podlewamy lekko wodą. Dusimy. Dodajemy cukier. Dusimy do miękkości. Ciepłą masę miksujemy na gładko. Przecedzamy. Do masy dodajemy galaretkę wiśniową. Mieszamy. Zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Studzimy. Po godzinie chłodzimy w lodówce do lekkiego stężenia.
Krem śmietankowy:
Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Ubijamy na sztywno.
Na dnie kwadratowej formy układamy herbatniki. Na herbatnikach układamy tężejącą galaretkę. Na galaretce herbatniki. Na herbatnikach układamy krem śmietankowy. Krem śmietankowy dekorujemy kakałem.
Chłodzimy całą nic w lodówce.
Wiśnie umieszczamy w garnku o grubym dnie. Podlewamy lekko wodą. Dusimy. Dodajemy cukier. Dusimy do miękkości. Ciepłą masę miksujemy na gładko. Przecedzamy. Do masy dodajemy galaretkę wiśniową. Mieszamy. Zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Studzimy. Po godzinie chłodzimy w lodówce do lekkiego stężenia.
Krem śmietankowy:
Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Ubijamy na sztywno.
Na dnie kwadratowej formy układamy herbatniki. Na herbatnikach układamy tężejącą galaretkę. Na galaretce herbatniki. Na herbatnikach układamy krem śmietankowy. Krem śmietankowy dekorujemy kakałem.
Chłodzimy całą nic w lodówce.
lukrowanepierniczki