anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Bitki wołowe Ani

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bitki są bardzo delikatne w smaku a sos który powstaje w czasie gotowania jest przepyszny polecam na rodzinny obiad.

Bitki wołowe Ani Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bitki wołowe Ani

 

  • 8 plastrów wołowiny na bitki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki mąki
  • Olej
  • Wegeta
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe Ani
Mięso pokroić na plastry około 2 cm i umyć, osuszyć. Mięso rozbić delikatnie tłuczkiem. Mięso opruszyć wegetą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. Mięso obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Gdy będzie całe obsmażone to włożyć do garnka wlać wodę dodać ziele angielskie i listek laurowy.

Na tej samej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka dodać do mięsa dusić pod przykryciem około 40 minut. Często mieszać w razie konieczności podlać wodą.
Bitki wołowe Ani
mięso należy przygotować wcześniej aby przeszło przyprawami
Bitki wołowe Ani
mięso pięknie się zrumieni w czasie smażenia