renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Bitki wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubię bardzo bitki wołowe w sosie

Bitki wołowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki wołowe

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć i pokroić na plastry, które należy rozbić tłuczkiem do mięsa. Na talerzu wymieszać mąkę z papryką mieloną, curry i odrobiną pieprzu. Obtaczać w tym mięso i smażyć z obu stron, a następnie przełożyć do wrzącej wody z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować bitki aż będą miękkie i powstanie sos, na koniec doprawić solą i pieprzem a także przeciśniętym przez praskęczosnkiem.
Bitki wołowe
Na talerzu wymieszać mąkę z curry papryką i pieprzem
Bitki wołowe
Rozbite mięso obtaczać w mące z przyprawami
Bitki wołowe
Smażyć bitki na rozgrzanym oleju z obu stron
Bitki wołowe
Gotować aż mięso będzie miękkie i powstanie sos

Tagi:

wołowina