aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Bitki wołowe z grzybkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne bitki wołowe z grzybkami

Bitki wołowe z grzybkami

Składniki:

Bitki wołowe z grzybkami

 

  • 70 dkg wołowego mięsa pieczeniowego
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki suszonych grzybów
  • 1/4 kostki margaryny
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany kwaśniej
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżki kucharka
  • 1/4 łyżki mielonej papryki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe z grzybkami
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Dokładnie rozbić tłuczkiem. Na patelni rozgrzać margarynę i obsmażyć mięso z dwóch stron. Cebulę drobno posiekać. Grzyby namoczyć. Do garnka przełożyć mięso, dodać cebulę oraz grzyby. Zalać mięso wodą (tak by było zanurzone). Dodać kucharek oraz paprykę i 1/3 łyżki mąki. Wymieszać i dusić mięso pod przykryciem do miękkości. W kubeczku wymieszać śmietanę, 2/3 mąki oraz musztardę. Zalać mieszaniną mięso i chwilę poddusić. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Tagi:

mięso grzyby