Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Bitki ze schabu 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bitki ze schabu w sosie własnym.

Bitki ze schabu 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bitki ze schabu 4

 

  • 1/2 kg schabu bez kości
  • 2 marchewki
  • bulion (może być warzywny)
  • olej
  • mąka, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bitki ze schabu 4
Schab oczyszczamy, kroimy w grubsze plastry. Następnie oprószamy mąką i krótko przesmażamy na oleju. Wkładamy do garnka, zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marchewkę obieramy, kroimy w plastry. Dodajemy do mięsa. Całość gotujemy do miękkości. Gdy bitki będą już miękkie, zaprawiamy sos mąką, żeby był gęsty. Bitki podajemy z ziemniakami, posypanymi posiekaną natką pietruszki.
Bitki ze schabu 4
Gotujemy schab w bulionie, zą stanie się miękki.
Bitki ze schabu 4
Marchewkę obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do bulionu.

Tagi:

beza schab bezy