Sposób przygotowania:
Błękitny sernik na zimno
Dwie galaretki rozpuszczamy razem w 1 szklance gorącej wody a 3 galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Blaszkę wykładamy herbatnikami.
Serek naturalny mieszamy razem z jogurtem naturalnym a następnie z galaretkami rozpuszczonymi w 1 szkl wody i dokładnie mieszamy.
Delikatnie przelewamy masę serową na herbatniki i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki.
Gdy galaretka rozpuszczona w 500 ml wody zacznie tężeć, wylewamy ją na ciasto i ponownie wkładamy do lodówki.
Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Serek naturalny mieszamy razem z jogurtem naturalnym a następnie z galaretkami rozpuszczonymi w 1 szkl wody i dokładnie mieszamy.
Delikatnie przelewamy masę serową na herbatniki i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki.
Gdy galaretka rozpuszczona w 500 ml wody zacznie tężeć, wylewamy ją na ciasto i ponownie wkładamy do lodówki.
Najlepiej smakuje na drugi dzień.