Sposób przygotowania:
Ciasto bezproszkowe z owocami1.
Oddzielić żółtka do filiżanki, a białka do naczynia.
2.
Ubić pianę na sztywno, następnie powoli partiami dosypywać drobny cukier trzcinowy i dalej ubijać.
3.
Potem dodawać kolejno żółtka i dalej ubijać.
4.
Na końcu wsypać mąkę tortową.
5.
Tym razem dokładnie wymieszać łyżką drewnianą.
6.
Średnią tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.
7.
Nektarynę pokroić w ósemki i poukładać na cieście.
8.
Wierzch ciasta posypać borówkami amerykańskimi.
9.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 40 minut.
10.
Wystudzić ciasto na kratce.
11.
Chłodne ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !