Sposób przygotowania:
Jeżynowe ciasto z białą czekoladąPrzygotowanie mokrych składników
Ciasto przygotowujemy w dwóch miskach.
W pierwszej misce miksujemy mokre składniki: jaja z olejem i mlekiem.
Przygotowanie suchych składników
W drugiej misce dokładnie mieszamy suche składniki: mąkę pszenną, mąkę migdałową, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli.
Przygotowanie ciasta
Mokre składniki wlewamy do suchych, ciasto dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w kostkę oraz jeżyny.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy, pieczemy ok. 35-40 minut.
Dekoracja ciasta
Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia.
Przed podaniem ciasto dekorujemy rozpuszczona białą czekoladą, wiórkami czekolady, jeżynami oraz listkami świeżej mięty.
SylaUla
grandepiccolacuoca