Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z malinami i borówkami amerykańskimi1.
Do miski włożyć wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
Dokładnie wyrobić na jednolitą masę, zawinąć w folię silikonową i schłodzić w lodówce.
3.
2/3 ciasta wyłożyć na małą blaszkę i podpiec w piekarniku przez 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
4.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno, następnie wsypać cukier puder i dalej ubijać.
5.
Wsypać budynie malinowe i ubić na jednolitą masę.
6.
Podpieczony spód ciasta wystudzić.
7.
Na spód ciasta wyłożyć ubitą pianę.
8.
Na pianie poukładać świeże maliny.
9.
Posypać borówkami amerykańskimi.
10.
Na wierzch poskubać resztę ciasta.
11.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
12.
Upieczone ciasto wystudzić na kratce.
13.
Chłodne ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !