Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z jogurtu greckiego
Galaretkę gruszkową rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Wystudzić. Jogurt grecki zmiksować z serkiem homogenizowanym i cukrem pudrem.Wymieszać.
Następnie dodać zimną galaretkę i połączyć z masa serową. Na końcu dodać orzechy włoskie i wymieszać.
Przelać sernik do formy i schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Galaretkę wieloowocową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Wystudzić.
Lekko tężejącą wylać na sernik. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Następnie dodać zimną galaretkę i połączyć z masa serową. Na końcu dodać orzechy włoskie i wymieszać.
Przelać sernik do formy i schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Galaretkę wieloowocową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Wystudzić.
Lekko tężejącą wylać na sernik. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.