ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Blok herbatnikowo-kakaowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niezapomniany smak z dzieciństwa, bardzo słodki i pyszny

Blok herbatnikowo-kakaowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Blok herbatnikowo-kakaowy

 

Sposób przygotowania:

Blok herbatnikowo-kakaowy
Margarynę przełożyćdo garnaka, dodać cukier, miód i kakao. Dodać również wodę i chwilępogotować. W tym czasie pokruszyć herbatniki, a bakalie posiekaćna mniejsze kawałki (jak ktośwoli można zostawić w całości). powstałą masę kakaową zestawićz ognia, dosypaćmleko w proszku i wszystko energicznie wymieszać by nie powstały grudki.Potem dodać bakalie i wymieszać. Na koniec dodaćpokruszone herbatniki i wymieszać. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę. Chłodzić minimum 3 godziny.
Blok herbatnikowo-kakaowy
Orzechy laskowe, włoskie, rodzynki i płatki migdałowe posiekać na mniejsze kawałki
Blok herbatnikowo-kakaowy
Gotową masę na blok przełożyć do formy keksowej i schłodzić